نویسندگان کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران با هدف آموزش تکنیکهای متنخوانی و تسلط دانش آموزان بر تستهای درک مطلب و کلوزتست کنکور این کتاب را تالیف کردهاند و محور اصلی کتاب به طور خاص بر آزمون سراسری است که بر اصول علمی آموزش موضوع منطبق است. در فهرست کتاب بخشهای مختلف کتاب در قالب فصلها و سری تستها جدا شدهاند که دانش آموز به خوبی میتواند هر سری درک مطلب را در فهرست ببیند و بداند دقیقا تا کجا پیش رفته و از کجا باید ادامه بدهد. لحن کتاب نیز رسمی و روان است.
قالب کلی کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران به این صورت است که کتاب در ابتدا با آموزش تکنیکهای متنخوانی که نویسندگان آنها را در 5 بخش جداگانه تعریف کردهاند شروع میشود، سری تستهای هر فصل آموزشی به طور جداگانه قرار گرفته است و پس از آموزش متون تستی قرار گرفتهاند و در انتهای هر فصل پاسخنامه آن فصل قرار گرفته است. نکته مثبت و جالب مقدمه کتاب این است که برخی از سوالات پرتکرار دانش آموزان در مواجهه با درس زبان انگلیسی در آن مطرح شده است و مولفان به خوبی با استفاده از نحوه استفاده از محتوای کتاب به آن پاسخ دادهاند و به خوبی آنچه در مقدمه بیان شده است را در کتاب گنجاندهاند.
آموزش (درسنامه)
درسنامه کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران واقعا ساده نوشته شده است و به دلیل استفاده از مثالهای متنوع و به کارگیری مفاهیم ساده بسیار قابل فهم است. به نسبت مطالب بیان شده در درسنامه حجم آن معقول است و محتوای اضافی یا تکراری در آن وجود ندارد. همچنین حجم کتاب واژگان که بخش دیگری از درسنامه کتاب را به خود اختصاص داده است نیز متناسب با محتوای آن معقول است. درسنامه تکینکهای بسیارمهم متنخوانی را از دید مولفان کاملا پوشش داده است که در دید دانش آموزان از تستهای درک مطلب و کلوزتست کنکوری بسیار موثر است. همچنین کتاب واژگان، کلماتی که معمولا در این متنها وجود دارد و بسیار مهم هستند را پوشش داده است. تمارین کتاب درسی به خودی خود مستقیما شامل تستهای Reading و Cloze Test نیستند که سبب شده است نگارش درسنامه لزوما در راستای تمارین کتاب درسی نباشد.
نکات مطرح شده در درسنامه عموما نکات سوالات کنکوری در سالهای اخیر و مخصوصا کنکور 98 هستند که برای دانش آموزان مفید خواهد بود. درسنامه برای دانش آموزانی است که با گرامر و واژگان کتابهای زبان انگلیسی متوسطه تا حد خوبی آشنا هستند و به دنبال تقویت مهارتهای تستزنی درک مطلب و کلوزتست هستند. عموما این دانش آموزان سطوح متوسط به بالا دارند. کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران کاملا بر آموزش نکتهوار و تستی نوشته شده است که برای هدف آن یعنی آموزش درک مطلب منطقی و مناسب است. هرچند بالاتر گفته شد که درسنامه برای دانش آموزان متوسط به بالا مفید است، اما دانش آموزان با سطح پایینی که همزمان با درسنامه، کتاب واژگان ضمیمه را در کنار یادگیری گرامر درس استفاده میکنند در مهارت تست زدن درک مطلب و دید خود از این گونه تستها روند افزایشی را خواهند داشت.
تمرکز بر کنکور و سوالات کنکوری سبب شده است تا درسنامه در چارچوب آزمون سراسری حرکت کند و از مسیر خود خارج نشود که به خوبی این نکته در کتاب مشهود است. یکی از نقاط قوت و پررنگ کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران استفاده از انواع مثالهای مختلف و کاربردی پس از آموزش هر نکته و مطلب است که سبب میشود دانش آموز به خوبی با نکات آموزش داده شده ارتباط برقرار کند و این موضوع خود را در تست زدن بسیار نشان میدهد. برای نمونه مثالهای فصل اول قسمت Using Contrasts صفحه 13 کتاب، از جمله مثالهای خوب کتاب است. به طور کلی جنس درسنامه به گونه ای نیست که تسلط بر آن لزوما پاسخگویی به تستها را دربرداشته باشد. به لحاظ ماهیت تستهای درک مطلب که نیازمند چندین مهارت زبانی در کنار یکدیگر میباشد، اما نکات بیان شده در درسنامه و کلمات کتاب واژگان تاثیر مثبت بسزایی در روند پاسخگویی به این تستها در دانش آموزان دارد.
تست (تمرین)
به طور کلی تعداد تستهای کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران در دو بخش کافی است و حتی شاید کمی زیاد باشد که با درنظر گرفتن اینکه محور کتاب درواقع همین آموزش درک مطلب و کلوز تست است، منطقی به نظر میرسد. یکی دیگر از نقاط قوت کتاب استفاده از تستهای سطح بندی شده و متون ساده به سخت است که در افزایش مهارت دانش آموزان بسیار موثر و مهم است. بسیاری از نمونههای مشابه چنین روندی را در نگارش کتاب خود به کار نمیبرند. تستهای کتاب به شکل میکروطبقهبندی آورده نشدهاند. تستهای متون درک مطلب به خوبی انواع تیپهای مختلف این مدل تستها را پوشش داده است و کلوزتستها انواع تستهای جای خالی واژگان و گرامری را پوشش دادهاند.
چیزی که شاید در کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران کمتر به آن توجه شده باشد، به کار بردن تستهای جدید و با ایدههای نو است و مولفان با تکیه بر سوالات کنکوری نمونههای استاندارد آن را در تستها به کار بردهاند. روند سخت شدن تستهای کتاب در برخی از سری درک مطلبهای انتهایی هر فصل (مانند درک مطلب آخر فصل 3) دشوارتر از سطح معمول کنکور طراحی شده است و شاید برای دانش آموزان با سطح بالا مناسبتر باشد. انطباق سوالات کتاب با سوالات کنکور به خوبی در بخشهای مختلف متون کلوز و Reading دیده میشود و خارج از این مسیر تستی مطرح نشده است. دانش آموزانی که با تقویت مهارت تستزنی Reading و Cloze Test به دنبال کسب درصد بالا در درس زبان انگلیسی هستند مخاطب کتاب هستند و به خوبی میتوانند از تستهای آن استفاده کنند.
پاسخهای تشریحی کتاب درک متن انگلیسی به زبان ساده مبتکران پاسخ درست هر گزینه را از طریق ترجمه و احیانا بیان تکنیک به کار رفته در پاسخگویی تست که در کتاب بررسی شده، بیان کرده است (مانند تست 35 صفحه 124). شاید بهتر بود که توضیحات بیشتری درباره پاسخ درست گزینهها و نحوه انتخاب آن مخصوصا برای تستهای «بهترین عنوان متن» داده میشد. نکته مثبت پاسخ تشریحی نیز این است که کلمات جدیدی که در متن به کار رفتهاند، به صورت جدول به همراه ترجمه آنها آورده شده است و دایره واژگان دانش آموزان حین مطالعه پاسخ تشریحی را تقویت میکند. در پاسخهای تشریحی به ندرت تمامی گزینهها بررسی شدهاند و با استناد به ترجمه صرفا به جواب درست پرداخته شده است. پاسخهای تشریحی بعضا شامل تکنیک به کار رفته در پاسخگویی به تست که در درسنامه به آن اشاره شده میباشد (مانند تست 217 صفحه 194) و میتوان این موضوع را حس کرد که استفاده از درسنامه میتواند به پاسخگویی تستها چقدر کمک کند.
خرید کتاب های انتشارات مبتکران